ua en ru

Вибухи в Балаклії: Харківська ОДА виділила постраждалим додаткові 6 млн гривень

Вибухи в Балаклії: Харківська ОДА виділила постраждалим додаткові 6 млн гривень Фото: Харківська ОДА (uspp.kh.ua)

Зокрема, кошти підуть на надання адресної грошової допомоги жителям Балаклії

Харківська обласна рада у четвер, 7 грудня, ухвалила рішення виділити на надання фінансової допомоги мешканцям Балаклії додаткові 5,6 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Харківської ОДА.

Наголошується, що кошти підуть на надання адресної грошової допомоги мешканцям міста Балаклія, чиє житло постраждало під час НС на 65-му військовому арсеналі. У Департаменті соціального захисту населення ХОДА заявили, що раніше виділених 30 мільйонів гривень виявилось недостатньо, у зв'язку з чим понад 430 заяв про надання грошової допомоги залишалися без розгляду.

"Деякі сім'ї потребують цієї допомоги. При першому обстеженні в їхніх будинках не були враховані зруйновані балкони, лоджії тощо. Також є сім'ї, які щойно повернулися у місто, вони також потребують допомоги, - заявив голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

Також додаткові майже 6 мільйонів гривень спрямують на одноразову виплату мешканцям Харківської області, які перебувають у складній життєвій ситуації.

"В основному, мешканці області звертаються з проханням надати кошти на лікування. Ми видали матеріальної допомоги на 30 мільйонів гривень, до кінця року у нас залишається ще 4 мільйонів гривень. Але для того, щоб задовольнити потреби всіх заявників, до кінця року нам потрібно ще 20 мільйонів гривень", - додав директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Нагадаємо, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко раніше заявив, що в Україні залишилося п'ять військових складів масштабу Калинівки та Балаклії.