ua en ru

Під Харковом зафіксовано спалах інфекції, захворів 21 школяр

Під Харковом зафіксовано спалах інфекції, захворів 21 школяр Фото: "швидка допомога" (РБК-Україна)

Спалах інфекції зафіксовано серед учнів школи Богуславки

У Богуславській загальноосвітній школі Борівського району Харківської області зареєстровано 22 випадки інфекційних захворювань, серед хворих 21 учень та кухар. Про це йдеться у повідомленні Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України.

"За даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я у період з 29 березня по 2 квітня у Богуславській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Борівського району Харківської області зареєстровано 22 випадки інфекційних захворювань (у тому числі 21 учень та 1 кухар)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, хворі звернулись за меддопомогою зі скаргами на нудоту, 1-2 разову блювоту та біль у животі. Захворілий кухар був госпіталізований, 21 хворий лікується амбулаторно.

"Попередній діагноз: ротавірусна інфекція - 18 осіб, гастроентероколіт - 4 особи. Лабораторно діагноз підтверджено 10 хворим (виявлено антиген ротавірусу)", - йдеться у повідомленні.

Наразі у школі проведено комплекс протиепідемічних заходів, у приміщеннях закладу проведена заключна дезінфекція, протиепідемічні заходи тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кір в Україні за тиждень, з 27 березня по 3 квітня 2018 року, захворіли 699 осіб.