ua en ru

"Харківміськгаз" повірив понад 1,2 тис. лічильників споживачів

"Харківміськгаз" повірив понад 1,2 тис. лічильників споживачів

В ході перевірки виявлено 250 несправних приладів

Протягом півроку ПАТ "Харківміськгаз" спільно з представниками ДП "Харківстандратметрологія" провели періодичну повірку понад 1,2 тис. лічильників газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Харківміськгаз".

Фахівці компаній в ході перевірки виявили 250 несправних приладів. При цьому, як відзначили в прес-службі, завдяки своєчасному усуненню неполадок, споживачі змогли продовжувати використання приладів, які правильно враховують газ.

Підкреслюється, що періодична повірка, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж лічильників газу для фізичних осіб безкоштовна і здійснюється за рахунок коштів ПАТ "Харківміськгаз", закладених в тарифі на розподіл газу. Щодня фахівці компанії спільно з представниками ДП "Харківстандратметрологія" обстежують близько 30 приладів обліку газу.

В процесі повірки задіяні сім бригад кваліфікованих слюсарів і співробітники лабораторії з повірочними установками.

"Достовірний облік газу може забезпечувати тільки справний лічильник, який пройшов періодичну повірку. Якщо термін повірки закінчився, а побутовий споживач відмовляє в знятті лічильника на періодичну повірку, нарахування за спожитий газ здійснюється не за показниками лічильника, а за граничним нормам споживання", - розповів начальник відділу лабораторних вимірювань ПАТ "Харківміськгаз" Сергій Шаманов.

Повірці підлягають всі газові лічильники. Міжповірочний інтервал становить 2 або 8 років, в залежності від типу приладу.