ua en ru

"Харківміськгаз" планує встановити 15 тис. лічильників газу

ПАТ "Харківміськгаз" необхідно встановити 15 тисяч лічильників газу споживачам, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зараз в Харкові газорозподільне підприємство безкоштовно вже встановило понад 41 тис. приладів обліку газу.

У прес-службі заявляють, що зменшення норм в травні 2015 році в два рази для споживачів, які не мають лічильників, призвело до позбавлення всякого сенсу з встановлення приладів обліку газу та його економії, тому виконати в термін закон України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" до 2016 року не вдалося, через масові відмови абонентів, навіть безкоштовно.

Також наголошується, що за останній рік за ініціативою уряду тричі відбувалися зміни у встановленні норм споживання. Після нових норм споживання природного газу, які набрали чинності з 24 березня 2016 року, споживачі, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води, почали замислюватися про встановлення приладів обліку газу і писати заяви в газорозподільну компанію, заявили в прес-службі.

"Наближається пора відпусток і встановлення лічильника - це кращий варіант, щоб зекономити кошти на оплаті за газ в період, коли вас немає вдома. З лічильником кожен абонент платить тільки за використаний природний газ, а не залежить від норм, які встановлює уряд", - зазначив перший заступник голови правління "Харківміськгаз" Антон Яворовський.