ua en ru

"Харківгаз" з початку року ліквідував понад 14 тис. витоків газу

"Харківгаз" з початку року ліквідував понад 14 тис. витоків газу "Харківгаз" з початку року ліквідував понад 14 тис. витоків газу

У 2017 році аварійними газовими службами вже попереджено понад 5 тис. небезпечних ситуацій

До споживачів Харківської області природний газ надходить розгалуженою системою розподільчих мереж загальною протяжністю понад 17 тис. км. Щоб кожне домоволодіння мало можливість отримувати паливо в безперебійному режимі, ПАТ "Харківгаз" щодня перевіряє роботу газових мереж та обладнання розподільчої системи, відзначає прес-служба компанії.

З початку року такі перевірки дозволили ліквідувати 14,5 тис. витоків газу і уникнути небезпечних для споживачів ситуацій.

Основні планові профілактичні та ремонтні роботи газова компанія намагається проводити в міжопалювальний період. У поточному році підприємством також заплановані роботи як на підземних газопроводах, так і на газових мережах у будинках споживачів. Більша частина робіт буде супроводжуватися тимчасовим припиненням подачі палива.

Перед пуском газу фахівці ПАТ "Харківгаз" перевіряють умови безаварійного та безпечного використання палива у кожного споживача.

"Несправність димоходів, самовільне встановлення газового обладнання призводить до трагічних наслідків. У 2017 році аварійними газовими службами вже попереджено понад 5 тис. небезпечних ситуацій у будинках наших клієнтів. Тому до усунення споживачем порушень, відновлення газопостачання такому споживачу проводитися не буде", - зазначив головний інженер ПАТ "Харківгаз" В'ячеслав Іванченко.