ua en ru

У Харкові відбулися протести біля польського консульства

У Харкові відбулися протести біля польського консульства Фото: протест у Харкові (facebook.com-NKKharkiv)

В акції взяли участь близько 50 людей

Представники націоналістичних партій та громадських організацій провели акцію протесту під стінами Генерального консульства Польщі в Харкові. Про це повідомляє місцеве видання МедіаПорт.

Учасники акції виступили проти прийнятого польським Сеймом законопроекту "Про внесення змін до Закону про Інститут національної пам'яті", який передбачає кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків.

В акції взяли участь близько 50 людей. Вони тримали плакати з написами "З такмим "друзями" і ворогів не потрібно", "Польща завдала удар в спину на догоду Кремлю" та "Не повторюйте Путінську пропаганду".

Зазначається, що представники "Національного Корпусу" передали звернення до Сейму Польщі через генерального консула Януша Яблонського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві пройшов пікет біля посольства Польщі проти прийняття "антибандеровского" закону.

Польський Сенат у ніч на 1 лютого 2018 року без поправок прийняв скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який зокрема передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію". Закон уже розкритикували президент України Петро Порошенко, Європейська рада та США.