ua en ru

У Харкові проходить засідання комітету Конгресу регіональної влади Ради Європи

У Харкові проходить засідання комітету Конгресу регіональної влади Ради Європи Фото: засідання моніторингового комітету Конгресу регіональної влади Ради Європи (ukranews.com)

Учасниками заходу є депутати з 31 європейської країни

У Харкові, в готелі Kharkiv Palace, сьогодні, 27 червня, проходить засідання моніторингового комітету Конгресу регіональної влади Ради Європи. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Наголошується, що це перший подібний захід в Україні, учасниками якого є депутати з 31 європейської країни.

За даними видання, Харків завоював право провести цей знаковий захід, змагаючись з Сицилією. Рішення про вибір місця проведення приймалося на засіданні Ради Європи у Страсбурзі. Голова Харківської ОДА Юлія Світлична назвала цей факт "чітким сигналом довіри до регіону з боку міжнародних партнерів".

У ході засідання моніторингового комітету експерти з різних країн обговорять питання економічного та гуманітарного співробітництва європейського співтовариства, ролі місцевих органів влади в розвитку країни, критеріїв ефективності роботи місцевих депутатів, а також питання безпеки, міграції та реалізації соціальних програм.

Зазначимо, Kharkiv Palace - перший п'ятизірковий готель у Харкові. Він був побудований групою DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки міста до Євро-2012 в рекордні терміни (1,5 року).

На першому етапі розслідування катастрофи малазійського Boeing тут розміщувався міжнародний кризовий центр. У грудні 2016 року в Kharkiv Palace було відкрито регіональний офіс Європейського банку реконструкції і розвитку.

Як раніше повідомлялося, інвестиції Ярославського у розвиток Харківського регіону перевищили 1 млрд доларів, з них 300 млн доларів - в підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012.