ua en ru

У Харкові працювало кафе, попри карантин: поліція порушила справу

У Харкові працювало кафе, попри карантин: поліція порушила справу Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

Силовики знайшли в інтернеті відео, на якому видно, що в закладі є відвідувачі

Поліція Харкова порушила кримінальну справу через відкритий заклад громадського харчування на вулиці Культури. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції Харківської області.

Силовики знайшли в інтернеті відео, на якому видно, що в закладі є відвідувачі

"24 квітня в ході моніторингу мережі Інтернет було виявлено відео, на якому видно, що в закладі громадського харчування на вулиці Культури є відвідувачі", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом поліція відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального Кодексу України.

Власникам загрожує штраф від 17 до 54 тисяч гривень або арешт строком до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

У поліції заявляють, що зараз проводиться перевірка всіх обставин правопорушення.

З сервісу Google maps відомо, що на вул. Культури в Харкові перебувають такі заклади:

У Харкові працювало кафе, попри карантин: поліція порушила справу

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня. Серед іншого, діє заборона на функціонування закладів громадського харчування, а також заборонено збиратися групами більше двох осіб.

Раніше в Офісі президента розповіли, що карантин в Україні буде пом'якшуватися поетапно в проміжках від 5 до 14 днів, щоб не допустити повторного росту захворюваності.

Всього передбачено п'ять етапів ослаблення обмежень. Перший з них може початися 11 травня з дозволу на відвідання парків, на роботу непродовольчих магазинів оптової та роздрібної торгівлі.

РБК-Україна писало, що коронавірус в Україні продовжує поширюватися. Так станом на 26 квітня в країні налічується 8617 офіційно підтверджених випадків зараження коронавірусом.