ua en ru

У Харкові перевірили підводні газопроводи за допомогою приладно-водолазного обстеження

У Харкові перевірили підводні газопроводи за допомогою приладно-водолазного обстеження Фахівець проводить приладно-водолазне обстеження (прес-служба "Харківміськгазу")

На балансі компанії знаходиться п'ять підводних переходів газопроводів

У серпні в Харкові за допомогою приладно-водолазного обстеження було перевірено два підводних переходи газопроводів високого тиску діаметром 529 мм і 720 мм через водні перешкоди загальною довжиною 20 м. Обстеження провела спеціалізована організація.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Харківміськгаз".

"Силами спеціалізованої організації обстежено дно річки і два підводних переходи газопроводів високого тиску через річку Харків загальною довжиною 20 метрів. Дані роботи дозволяють визначити стан захисного ізоляційного покриття, стан металу, наявність відкритих або провисаючих ділянок газопроводу, перевірити його герметичність і прийняти рішення про можливість подальшої експлуатації", - розповідає Олег Токар, начальник служби контролю за виробництвом АТ "Харківміськгаз".

У прес-службі зазначили, що на балансі компанії знаходиться п'ять підводних переходів газопроводів через річки Харків, Лопань і Немишля, з яких три газопроводи середнього тиску і два - високого. Загальна довжина перетинів становить 140 метрів.

"З метою надійного і безпечного функціонування газорозподільної системи міста підводні газопроводи в обов'язковому порядку раз на п'ять років діагностуються і, при необхідності, ремонтуються, що гарантує забезпечення безперебійної доставки газу споживачам", - йдеться в повідомленні.