ua en ru

У Харкові пройшла урочиста хода до Дня пам'яті і примирення

У Харкові пройшла урочиста хода до Дня пам'яті і примирення Фото: заходи відбулися на Меморіалі Слави в Лісопарку

Участь взяли близько 2 тисяч харків'ян

У Харкові 8 травня на Меморіалі Слави в Лісопарку до Дня пам'яті і примирення пройшли урочиста хода та церемонія покладання квітів, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Участь у ньому взяло близько 2 тисяч харків'ян, у тому числі ветерани Другої світової війни, представники добровольчих батальйонів, громадських організацій, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнин і Харківський міський голова Геннадій Кернес, керівники силових структур області.

Хода відкрили ветерани Другої світової війни з полковими прапорами. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Під звуки гімну України пролунав триразовий залп. Представники Харківської єпархії Української православної церкви провели молебень за загиблими. Жалобні заходи пройшли без пригод. Також у зв'язку з загрозою провокацій сьогодні було скасовано проходження духових оркестрів по вул. Сумської від театру опери та балету до парку ім. Горького, яке планували провести 9 травня.

Концерт духових оркестрів, який планували провести 9 травня перед Харківським національним академічним театром опери та балету ім. Лисенка, відбудеться. Музиканти виконуватимуть пісні воєнних років, так і сучасних композиторів, світову класику, джаз.

Також сьогодні проведено мітинг-реквієм, присвячений 70-й річниці Перемоги над нацизмом, біля братської могили на міському кладовищі №8, де поховано 980 солдатів і офіцерів. У Сахновщинському районі відкрита Меморіальна стела з іменами воїнів-інтернаціоналістів, загиблих в Афганістані.