ua en ru

У Харкові правоохоронці викрили злочинну схему у сфері оренди житла 

У Харкові правоохоронці викрили злочинну схему у сфері оренди житла  Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Харкові правоохоронці викрили злочинну схему у сфері оренди житла. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області у Facebook.

"Підозрювані ошукали 35 громадян на суму більше 30 тисяч гривень. Викрили шахраїв та їх злочинну схему працівники Основ’янського відділу поліції міста Харкова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в ході розслідування слідчі встановили, що зловмисники заволодівали грошима потерпілих під приводом здачі житла в оренду на території міста Харкова та Харківської області.

Потенційних "жертв" зловмисники знаходили через Інтернет, серед потерпілих зокрема є громадяни, які переїхали до Харкова з тимчасово окупованих територій.

"Шахраї укладали договори про надання інформаційних послуг про оренду житла та вказували "клієнтам" адреси квартир, які фактично ніколи власниками не здавалися. За свої послуги "посередники" отримували кошти від 600 до 5 тисяч гривень з особи", - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці викрили 4 підозрюваних - 19-річного хлопця та 19, 26, 29-річних жінок. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Затриманим повідомлено про підозру, їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

Поліцейські викрили шахраїв у сфері оренди житла Підозрювані ошукали 35 громадян на суму більше 30тисяч гривень. Викрил...

Опубліковано Поліція Харківщини 16 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області правоохронці вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси.