ua en ru

У Харкові поліція зі стріляниною затримала зловмисника

У Харкові поліція зі стріляниною затримала зловмисника Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Водій на вкраденому автомобілі намагався втекти від поліції

У Харкові поліція зі стріляниною затримала зловмисника, який на вкраденому автомобілі намагався втекти від правоохоронців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області у Facebook.

"Водій, який пересувався на викраденій автівці, створив небезпечну ситуацію на дорозі та пошкодив службовий автомобіль патрульного екіпажу. Щоб зупинити зловмисника, поліцейські були вимушені стріляти по колесам машини втікача. Внаслідок вказаної події постраждалих осіб немає", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, подія трапилася учора, 4 серпня 2017 року, на окружній дорозі між міжнародним аеропортом "Харків" та селищем Безлюдівка Харківського району.

Так, правоохоронці переслідували автомобіль "ВАЗ-2103", який за даними поліції знаходився в угоні. На законні вимоги про зупинку водій не відреагував та почав тікати, здійснивши зіткнення з одним з патрульних авто.

"Враховуючи дану ситуацію, поліцейські були змушені на підставі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" застосувати табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу, в якому перебував правопорушник", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника вдалося зупинити на проспекті Гагаріна, він вибіг з машини та почав тікати, втім патрульні його наздогнали. Наразі правоохоронці встановили особу зловмисника, ним виявився раніше судимий за крадіжки та угони 21-річний громадянин.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

#Поліція_Харківщини У Харкові під час переслідування правопорушника патрульні поліцейські застосували табельну зброю (ФО...

Опубліковано Поліція Харківщини 5 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у місті Олевськ Житомирської області невідомий відкрив стрілянину на вулиці і в одному з кафе міста, в результаті чого постраждала одна людина.