ua en ru

У Харкові підполковника посадили на 13 років за державну зраду

У Харкові підполковника посадили на 13 років за державну зраду Фото: військова присяга (ngu.gov.ua)

Судовий розгляд тривав близько 2 років

У Харкові підполковника одного з військових формувань засудили до 13 років позбавлення волі із позбавленням військового звання. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури сил антитерористичної операції (АТО) на своїй сторінці у Facebook.

"...за обвинуваченням підполковника одного з військових формувань М. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, ухвалено вирок, яким останнього визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та засуджено до 13 років позбавлення волі із позбавленням військового звання", - йдеться у повідомленні.

Військовою прокуратурою було доведено, що цей військовий на початку 2015 року збирав з метою передачі представникам спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю. Крім цього, під час затримання він заподіяв тілесні ушкодження працівнику Служби безпеки України.

Судовий розгляд тривав близько 2 років.

Нагадаємо, 7 березня повідомлялося, що з початку проведення АТО, починаючи з квітня 2014 року, військовими прокурорами Центрального регіону України скеровано до суду 56 обвинувальних актів за державну зраду.