ua en ru

У Харкові перекрили два канали торгівлі людьми

У Харкові перекрили два канали торгівлі людьми Фото: затримання злочинців (Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми)

Злочинці вербували людей, які перебували у тяжкому матеріальному становищі

У Харківській області за один день перекрили два канали постачання "живого товару" закордон. Про це 17 листопада повідомила прес-служба Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

34-річний, раніше судимий житель Харкова упродовж 2017 року вербував молодих людей чоловічої і жіночої статі, які перебували у тяжкому матеріальному становищі, і організовував їхнє переміщення до Російської Федерації під приводом подальшого працевлаштування, а фактично для втягнення у злочинну діяльність (торгівлю наркотичними засобами).

"У жовтні 2017 року таким чином було здійснено вербування місцевої жінки 1990 р. н., яка виховує двох малолітніх дітей, не має постійної роботи, та веде скрутний спосіб життя", - повідомляє відомство.

Їй запропонували переїхати до російського міста Магадан і пообіцяли прибуток у розмірі 35 тис. російських рублів за 10 днів, і повідомили про необхідність розповсюдження наркотичних речовин.

16 листопада під час спроби її переміщення до РФ на автостанції затримали торговця людьми.

Того ж дня правоохоронці затримали 24-річного чоловіка за аналогічний злочин. Він спеціалізувався на втягненні у заняття проституцією молодих жінок з метою подальшого їх вивозу до Китайської Народної Республіки. Під час вербування "трафікер" обіцяв заробіток у розмірі 80 доларів США за годину.

ЗА ОДИН ДЕНЬ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПЕРЕКРИТО ДВА КАНАЛИ ПОСТАЧАННЯ «ЖИВОГО ТОВАРУ» ЗА КОРДОН Оперативниками управління б...

Опубліковано Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми 17 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 13 листопада у Миколаївській області правоохоронці перекрили міжнародний канал з продажу українок за кордон.