ua en ru

У Харкові чорнобильці підтримали законопроект "Відродження" та ухвалили резолюцію на його підтримку

У Харкові чорнобильці підтримали законопроект "Відродження" та ухвалили резолюцію на його підтримку Фото: Володимир Пилипенко (facebook.com-vladimir.pylypenko)

Чорнобильці ухвалили резолюцію на підтримку законопроекту

Партія "Відродження" та громадські організації чорнобильців підписали резолюцію на підтримку законопроекту політсили №6292 щодо відновлення соцгарантій постраждалим від аварії на ЧАЕС. Про це йдеться у повідомленні прес-служби політсили.

Як зазначається, відповідну резолюцію ухвалили у Харкові 11 квітня, під час Всеукраїнських зборів організацій чорнобильців, в якому взяли участь представники партії "Відродження".

У резолюції, зокрема, зазначається, що чорнобильські організації направлять звернення до президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів із закликом якнайшвидше підтримати законопроект партії "Відродження" №6292 та розглянути його у парламенті.

Як розповів під час виступу на зборах перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко, сьогодні окрім законодавчої роботи, політична сила надає юридичну підтримку чорнобильцям, зокрема у питанні перерахунку пенсій ліквідаторам-військовослужбовцям.

"Ми звертаємось до Пенсійного фонду, ми звертаємось з вами до судів, тому щоб ви почали відстоювати власні права. На цьому ми не зупиняємося. До кінця цього тижня, ми представимо позовну заяву і для цивільних ліквідаторів. Вона буде у відкритому доступі на Facebook та на сайті партії "Відродження". Ми готові разом з вами відстоювати ваші права у суді", - наголосив Пилипенко.

У свою чергу заступник голови правління "Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля" Петро Прокопенко зазначив, що законопроект №6292 щодо відновлення соцгарантій постраждалим від аварії на ЧАЕС підтримується чорнобильцями.

"Допомога на лікування, на сьогоднішній день, у два рази занижена від реальної вартості. Не один санаторій не приймає нас без додаткових грошей. Компенсація на продукті харчування, яку виплачує Уряд в рази менше ніж встановлено законодавством. Сьогодні ми говоримо з вами, про законопроект 6292, який фактично перший, якщо буде прийнятий, поверне наші конституційні права", - сказав Прокопенко.

Як повідомлялося раніше, чорнобильці Черкаської області підтримали законопроект "Відродження" про реформу соцвиплат для постраждалих від аварії на ЧАЕС.