ua en ru

У Харкові заарештували диверсанта, який планував підірвати залізницю

У Харкові заарештували диверсанта, який планував підірвати залізницю Фото: чоловік був затриманий на місці злочину

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави для 48-річного чоловіка, який намагався підірвати залізничні колії. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними слідства, чоловік заклав два вибухові пристрої на двох коліях залізничної станції "Родзинки", де і був затримали співробітники СБУ.

"В ході огляду місця події вилучено 2 вибухові пристрої з мобільними телефонами, прикріпленими до них, і телефон, з якого зловмисник планував здійснити дзвінок на мобільні, прикріплені до вибухівки для приведення в дію детонаторів", - розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецкий.


Також зазначається, що чоловік підозрюється у спробі вчинити диверсію (ст. 15, ст. 113 КК України). Максимальна санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в березні прикордонники затримали двох громадян Росії, які, потрапивши на територію України, могли планувати диверсії, теракти і масові заворушення.