ua en ru

У Харкові активісти прикріпили прапор України до пам'ятника Незалежності

У Харкові активісти прикріпили прапор України до пам'ятника Незалежності Фото dozor.kharkov.ua

Напроти них мітингували активісти "Трудової Харьківщини"

У Харкові активісти організації "Громадська варта" прикріпили прапор України до пам'ятника Незалежності на площі Конституції в центрі міста, передає кореспондент РБК-Україна.

Навпаки, відокремлені ланцюгом міліції, активісти руху "Трудова Харківщина" проводять мітинг, протестуючи проти підвищення цін і тарифів.

"На даний момент порушень громадського порядку не допущено ... Залучено близько 200 правоохоронців", - повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ УМВС України в Харківській області.

Пізніше рух на вулиці Римарській, що примикає до площі Конституції, було перекрито через повідомлення про замінування будівлі, в якому знаходиться офіс місцевої організації "Просвіта".

Варто також зазначити, що сьогодні погоджувальна комісія Харківської міськради рекомендувала обкому Комуністичної партії України відмовитися від проведення 1 травня традиційних ходи і мітингу. У зв'язку з незгодою комуністів, міськрада звернутися до суду з вимогою заборонити ці акції.

21 квітня Харківський окружний адміністративний суд не підтримав міськрада і прийняв рішення не обмежувати право громадської організації "Трудова Харківщина" на проведення мітингу.