ua en ru

У Харкові до 11 років в'язниці засудили двох іноземців за перевезення 20 кг героїну

У Харкові до 11 років в'язниці засудили двох іноземців за перевезення 20 кг героїну Фото: героїн (khar.gp.gov.ua)

Наркотики намагалися провезти у меблях

У Харкові суд апеляційної інстанції підтвердив вирок двом іноземцям, яких раніше засудили до 11 років в'язниці за транспортування у меблях 20 кг героїну. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Прокуратура області відстояла в апеляції вирок суду першої інстанції для двох іноземців, які перевозили та зберігали в меблях героїн на продаж. Суд залишив чоловікам покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - сказано у повідомленні.

Так, у квітні 2017 року Київський районний суд Харкова визнав винними громадянина Пакистану та громадянина Іспанії у придбанні, зберіганні, перевезенні наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою збуту (ч.ч. 2,3 ст. 307 КК України), однак обвинувачувані не погодилися з таким вироком і звернулися до апеляційного суду.

У прокуратурі нагадали, що влітку 2014 року пакистанець прибув до України начебто для налагодження бізнесу з продажу меблів. Перед тим він кораблем з Пакистану відправив вантаж до Одеси. Восени зустрів його у порту та перевіз автомобілем до Харкова.

У Харкові до 11 років в'язниці засудили двох іноземців за перевезення 20 кг героїнуУ Харкові до 11 років в'язниці засудили двох іноземців за перевезення 20 кг героїнуУ Харкові до 11 років в'язниці засудили двох іноземців за перевезення 20 кг героїну

Фото: наркотики

"Як з'ясувалося, у внутрішніх перегородках 3-х комодів, які імпортували разом з іншими меблями, було заховано понад 20 кг героїну. Кінцевою зупинкою наркотиків мала стати Італія. Саме для транспортування та супроводу меблів з наркотиками до Мілану і приїхав у Харків другий фігурант справи - громадянин Іспанії", - сказано у повідомленні.

Так, планувалося транспортувати героїн під виглядом експорту українських меблів. Для цього придбали аналогічний пакистанському комод одного із вітчизняних меблевих виробників. Зробили у ньому відповідні схованки з героїном та запакували, однак наркотики виявили під час санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання фігурантів справи та на орендованому для зберігання меблів складі.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва заарештував жителя столиці, який намагався ввезти в Україну 5 кг кокаїну.