ua en ru

Харків'яни просять Авакова і Луценка зайнятися Миколою Черьомухіним

Харків'яни просять Авакова і Луценка зайнятися Миколою Черьомухіним

Низка громадських організацій Харківської області звернулася до силовиків із офіційним зверненням, в якому вимагають розслідувати діяльність "проросійського організованого злочинного угруповання", що діє в Харківській області та на сході України та його керівника Черьомухіна. Про це повідомляють харківські ЗМІ з посиланням на відповідне звернення.

Як стверджують автори звернення, формальний керівник цієї "банди", відомої під назвою "Оплот" - це колишній співробітник МВС Євген Жилін. Як зазначається, після невдалої спроби "російської весни" в Харківській області у 2014 році, Жилін встиг вчасно покинути Харків і зараз знаходиться в міжнародному розшуку. Але в заяві йдеться про іншу особу - чинного заступника голови ГУ МВС України в Харківській області, Черьомухіне Миколу Петровича.


За даними видання, нібито, він є фактичним керівником ОЗУ і досі підтримує зв'язки з Жиліним, російськими спецслужбами і "кураторами" з числа колишній українських чиновників, які зараз є громадянами РФ (екс-міністром внутрішніх справ Білоконем та екс-заступником голови СБУ Сацюком).

У зверненні йдеться, що під керівництвом Черьомухіна знаходяться діючі члени організованого злочинного угруповання: колишні його підлеглі з МВС, зараз співробітниками Управління розшуку поліції в Харківській області, а також ті, що проходять службу в ЗСУ і батальйонах "Харків-1" та "Харків-2 ". Крім цього, за даними видання, в Харкові начебто постійно знаходиться так звана "Білгородська група" - громадяни РФ, деякі з яких проходять по гучних кримінальних справах.

Харківські ЗМІ відзначають, що скандально відомий заступник начальника батальйону "Харків" Микола Черьомухін не з'явився на переатестацію, яка проходила в Харкові в травні-червні поточного року.