ua en ru

Харків стане першим містом в Україні, який прийме матч Євро-2012, - Г.Суркіс

Харків стане першим містом в Україні, який прийме матч Євро-2012. Про це сьогодні на прес-конференції заявив президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс, передає кореспондент РБК-Україна. Г.Суркіс повідомив, що матч відбудеться 9 червня 2012 р. в 19:00, а наступний матч відбудеться цього ж дня у Львові о 21:45.
Г.Суркіс повідомив, що Україна і Польща по черзі через день будуть проводити по 2 матчі групового раунду.
"Кожен з міст України та Польщі візьме мінімум по три поєдинки чемпіонату. А саме: збірна України свій перший матч зіграє 11 червня в 21:45 у Києві, наступні матчі групового раунду в Києві пройдуть 15 червня і 24 червня. Київ також візьме поєдинок 1/4 фіналу 24 червня і фінальний поєдинок - 1 липня ", - заявив Г.Суркіс.
Він також повідомив, що Донецьк прийматиме матчі групового раунду 11 червня (19:00), крім того в Донецьку проведе два матчі збірна України - 15 червня і 19 червня (обидва поєдинки о 21:45). Крім того Донецьк прийме 23 червня матч 1/4 фіналу і 27 червня півфінал. У Харкові та Львові відбудуться матчі групового раунду 9-го, 13-го, і 17 червня.
Г.Суркіс відзначив, що вперше УЄФА зробило додатковий день відпочинку для команд, які вийдуть в 1/4 фіналу. За його словами, вперше введена практика, при якій збірна команди країни, яка проводить чемпіонат, грає матч 1/4 фіналу в себе на батьківщині, якщо займе перше місце в групі.

"При цьому зауважу, що якщо збірна Україна пройде етап групових змагань і вийде до плей-офф, тоді й у чвертьфіналі вона зіграє на рідній землі. Якщо посяде перше місце у групі "Д"? тоді у Києві, якщо друге? у Донецьку", - заявив Г.Суркіс.

Г.Суркіс відзначив, що остаточний календар сформується 2 грудня 2011 р., коли стануть відомі всі учасники фінальної частини Євро-2012.
"Саме в цей день відбудеться жеребкування учасників Євро-2012. Я думаю, що ця урочиста подія відбудеться в Києві в "Палаці Україна".