ua en ru

Хан не підтримав ідею нового інвестиційного плану для України

Хан не підтримав ідею нового інвестиційного плану для України Фото: Йоганнес Хан (kmu.gov.ua.gov.ua)

Єврокомісар заявив про відсутність підстав для запуску нового інвестиційного плану

Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Хан не підтримує ідею нового інвестиційного плану для України. Про це він заявив на брифінгу в Брюсселі, присвяченому саміту "Східного партнерства", передає DW.

"У нас є багато інструментів, які вже працюють для України або інших країн "Східного партнерства", - заявив Хан, коментуючи питання, чи планується створення в Євросоюзі трастового фонду.

Крім того, Хан зазначив, що серед наявних інструментів є зовнішній інвестиційний план Євросоюзу, створений, зокрема, для країн Африки. Цей план, на його думку, можна використовувати і для країн "Східного партнерства".

"Мета цього фонду - надати гарантії ризиків європейським компаніям, які хочуть вийти на нові ринки", - підкреслив єврокомісар.

За словами Хана, під час обговорення цього "Європейського плану для України" (відомого також як "План Маршалла для України") з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, він зрозумів, що мова йде про "перепакування" того, що вже існує.

"Звичайно, грошей ніколи не вистачає, але я думаю, що там (в Україні. - ред.) достатньо грошей", - зазначив віце-президент Європейської народної партії. Він додав, що основне питання полягає у використанні грошей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, що відносини між Україною і Євросоюзом не будуть обмежуватися "Східним партнерством".