ua en ru

Хаменеї загрожує рішуче відповісти Заходу у зв'язку із звинуваченнями в замаху на саудівського посла

Духовний лідер Ірану аятолла Хаменеї попередив, що Тегеран дасть рішучу відповідь на будь-який "неприйнятний крок" західних країн у зв'язку з висловленими на адресу Ірану звинуваченнями щодо змови з метою убити посла Саудівської Аравії у Вашингтоні. Про це повідомило іранське державне телебачення, передає ВВС.
"На будь-яку неприпустиму дію проти Ірану, як у політичній сфері, так і в сфері безпеки, послідує рішуча протидія з боку іранського народу", - заявив він.
За словами іранських представників, звинувачення в тому, що дві людини, нібито пов'язані зі спецслужбами Ірану, планували ліквідацію саудівського посла, не мають під собою ніяких підстав і були сфабриковані з метою ще більше ізолювати Тегеран на світовій арені.
Проти Ірану були введені санкції через його ядерну програму.
Нагадаємо, 11 жовтня ц.р. Генеральна прокуратура США висунула звинувачення проти двох вихідців з Ірану (Манссора Арбабсиара і Гхолама Шакури) у зв'язку з тим, що вони нібито готували вбивство посла Саудівської Аравії у Вашингтоні і планували підірвати посольства Саудівської Аравії та Ізраїлю. Пізніше із звинуваченнями в адресу Ірану виступила голова Державного департаменту Хілларі Клінтон. Господар Білого дому, у свою чергу, пригрозив Ірану "найжорсткішими" санкціями за цей "небезпечний і зухвалий випад".