ua en ru

ХАМАС готує чергові акції на кордоні сектора Гази, - МЗС Ізраїлю

ХАМАС готує чергові акції на кордоні сектора Гази, - МЗС Ізраїлю Фото: зіткнення на кордоні сектора Газа (twitter.com-bbryantjones)

Ізраїль запевнив, що продовжить захищати свої кордони

Палестинський ісламістський рух ХАМАС, який контролює сектор Газа, готує чергові антиізраїльські акції біля розділового забору. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Ізраїлю в Twitter.

"ХАМАС готується почати ще одну жорстоку конфронтацію сьогодні на загородженні між Ізраїлем і Газою. Ізраїль буде продовжувати захищати свої кордони і своїх громадян", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз закликав Ізраїль і Палестину до максимальної стриманості в секторі Газа.

30 березня 2018 року десятки тисяч палестинців вийшли на так званий "Великий марш повернення". Він представляв собою антиізраїльську акцію, присвячену солідарності з біженцями, які хочуть повернутися на раніше покинуті території. Частина активістів вийшла до огорожі на кордоні сектора Газа, оголошеного закритою військовою зоною, і намагалася прорвати загородження, кидала каміння і пляшки із запальною сумішшю в ізраїльських військових. Акції тривали кілька днів. З початку зіткнень, за деякими даними, загинули близько 30 палестинців.