ua en ru

Недбалість чиновників донецької залізниці призвела до загибелі трьох людей, - прокуратура

Недбалість чиновників донецької залізниці призвела до загибелі трьох людей, - прокуратура Недбалість чиновників донецької залізниці призвела до загибелі трьох людей

Заступнику начальника управління ДП "Донецька залізниця" (донецької залізниці), начальнику Слов'янської дистанції електропостачання донецької залізниці та його заступнику висунуто підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України, внаслідок чого загинули три людини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

В ході досудового розслідування встановлено, що в лютому 2015 року чиновник віддав усний наказ підлеглому направити одній зі станцій для проведення ремонтних робіт контактної мережі бригаду електромонтерів у кількості восьми осіб.

Як зазначається, при цьому письмового дозволу від керівництва штабу антитерористичної операції на відправку людей в район, де можуть відбуватися бойові дії, чиновник не отримав.

За даними прес-служби, через деякий час, внаслідок вибуху артилерійського снаряда під час виконання ремонтних робіт загинули три людини, ще двоє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала в Харківській області незаконно призначеного терористами самопроголошеної "Донецької народної республіки" начальника донецької залізниці.