ua en ru

Хакери вкрали дані понад 2 млн користувачів програми для чищення ОС CCLeaner

Хакери вкрали дані понад 2 млн користувачів програми для чищення ОС CCLeaner Фото: хакер (commons.wikimedia.org)

Piriform вже випустила оновлення, яке врахувало вразливість

Хакери вкрали дані понад 2 млн користувачів програми для чищення операційних систем CCLeaner. Про це повідомила прес-служба компанії-розробника Piriform.

"Нещодавно ми визначили, що більш ранні версії нашого Piriform CCleaner v5.33.6162 і CCleaner Cloud v1.07.3191 були скомпрометовані. За нашими оцінками, 2,27 мільйона чоловік використовували порушені програмне забезпечення (близько 3% від усіх скачали програму осіб). Ми вирішили цю проблему оперативно і вважаємо, що нікому з наших користувачів не завдано шкоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, злом торкнувся клієнтів з 32-розрядною версією v5.33.6162 CCleaner і v1.07.3191 CCleaner Cloud. У компанії запевняють, що ніяких інших продуктів Piriform або CCleaner не було зламано.

"Ми рекомендуємо всім користувачам 32-розрядної версії CCleaner v5.33.6162 завантажити v5.34. Приносимо вибачення і приймаємо додаткові заходи, щоб це не повторилося", - запевняє прес-служба.

Наголошується, що поки невідомо, хто саме стоїть за атакою, проте, зловмисники отримали доступ до сервера, на якому створюється чергова версія CCleaner. Атаку виявили фахівці антивірусної компанії Avast, яка придбала Piriform в липні.

Так, додатком CCleaner для очищення реєстру, кешу і списку автоматично запускаються програм Windows, а також виконання інших сервісних функцій користуються 130 млн осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери з Північної Кореї атакують південнокорейські біржі криптовалют. Повідомляється, що КНДР намагається роздобути Bitkoin та інші кріптовалюти, які можуть бути використані для уникнення жорстких обмежень, включаючи нові санкції з боку ООН.