ua en ru

Хакери з РФ використовують антивірус Kaspersky для пошуку секретних документів, - NYT

Хакери з РФ використовують антивірус Kaspersky для пошуку секретних документів, - NYT Фото: хакери (Pixabey)

Відповідного висновку дійшли співробітники ізраїльської розвідки

Хакери, пов'язані з урядом Росії, використовували програмне забезпечення російської IT-компанії "Лаборатория Касперского", яке, в тому числі, було встановлене на комп'ютерах урядових структур США, повідомляє видання The New York Times.

До відповідного висновку дійшли співробітники ізраїльської розвідки, які відстежують діяльність хакерів з РФ. Так, ізраїльська розвідка ще два роки тому зламала систему російської компанії та виявила, що хакери використовують антивірус для пошуку кодових назв програм американської розвідки.

Видання наголошує, що після цього представники Ізраїлю повідомили владі США про проникнення росіян в американські комп'ютерні мережі, що лише минулого місяця призвело до розпорядження усунути програмне забезпечення "Лаборатория Касперского" з усіх урядових комп'ютерів у США.

Вказано, що хакерам з РФ вдалося заволодіти секретними документами Агентства національної безпеки США, які співробітник цього відомства зберігав на домашньому комп'ютері, на якому був встановлений антивірус Kaspersky.

"Які ще американські секрети російські хакери могли зібрати з різних відомств, перетворивши програмне забезпечення "Лаборатории Касперського" на щось на зразок Google для пошуку секретної інформації, наразі не є загальновідомим", - повідомляє NYT.

При цьому в Агентстві національної безпеки США та у Білому домі відмовились коментувати цю ситуацію, також не вдалось отримати коментар від посольств Ізраїлю та Росії у США.

Нагадаємо, раніше джерела The Wall Street Journal повідомляли, що російські хакери викрали дані Агентства національної безпеки (АНБ) Сполучених Штатів, що стосуються його впровадження в мережі інших країн для захисту від кібератак.