ua en ru

Хакери намагалися зламати сайт Нацбанку. Атаки вдалося відбити

Хакери намагалися зламати сайт Нацбанку. Атаки вдалося відбити Фото: будівля Національного банку України (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

У Національному банку України заявили, що його сайт також атакували хакери в ніч з 13 на 14 січня, проте напад вдалося відбити. Всі інформаційні системи регулятора працювали і продовжують працювати в штатному режимі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення на сайті НБУ.

"Протягом останніх днів на інформаційні мережі Національного банку робилися спроби зовнішніх хакерських атак невідомими особами з різних країн світу. Зокрема, в ніч з 13 на 14 січня 2022 року під час глобальної атаки на урядові вебресурси зафіксовані спроби атакувати і офіційний сайт Національного банку, які вдалося нейтралізувати", - повідомили в НБУ.

При цьому в уточнюється, що всі інформаційні системи Національного банку працювали і продовжують працювати в штатному режимі.

"Зокрема, система електронних платежів, якою користуються банки, офіційний сайт і внутрішня комп'ютерна мережа НБУ", - йдеться в повідомленні.

Національний банк стверджує, що кіберзахист банківської інфраструктури організований із застосуванням новітніх технологій кіберзахисту та ефективним використанням комплексів і систем захисту.