ua en ru

Хакери з КНДР викрали у Південної Кореї план вбивства Кім Чен Ина

Хакери з КНДР викрали у Південної Кореї план вбивства Кім Чен Ина Фото: Кім Чен Ин (twitter.com/kcna)

Міністерство оборони Південної Кореї поки відмовляється коментувати ці повідомлення

Хакери з Північної Кореї вкрали значний обсяг військових документів Південної Кореї, у тому числі нібито план вбивства північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Про це заявив південнокорейський депутат Лі Чхоль Хі, передає ВВС.

За його словами, інформацію про це він отримав у міністерстві оборони Південної Кореї.

Повідомляється, що в числі вкрадених документів - нібито складений Сеулом і Вашингтоном план дій на випадок війни з КНДР. Також, за словами депутата, в руках хакерів, виявилися доповіді південнокорейських військових, адресовані своїм союзникам.

При цьому міністерство оборони Південної Кореї поки відмовляється коментувати ці повідомлення.

Зазначено, що серед нібито вкрадених хакерами документів виявилися плани для військ спеціального призначення Сеула, а також дані про розташування і роботу найважливіших електростанцій і військових заводів країни.

Депутат зазначив, що хакери вкрали 235 гігабайтів документів військового відомства Південної Кореї, 80% з них ще не ідентифіковані.

Відзначається, що хакерська атака сталася в вересні минулого року. У травні цього року Південна Корея заявила про крадіжку великого обсягу документів і розслідування кібератаки, але про те, які документи були вкрадені, не повідомлялося. КНДР заперечує свою причетність до кібератаки.

Нагадаємо, у кінці вересня Південна Корея чекала, що Північна Корея наростить провокаційні дії у регіоні у зв'язку з річницею заснування своєї комуністичної партії і з'їзду комуністичної партії Китаю.