ua en ru

Хакери з Fancy Bear навчилися атакувати комп'ютери Mac OS

Хакери з Fancy Bear навчилися атакувати комп'ютери Mac OS Хакери з Fancy Bear навчилися атакувати комп'ютери Mac OS

Жертвами хакерів стали люди, які працюють в американської аерокосмічної галузі

Хакерів з угруповання Fancy Bear (також відома як Sofacy і Apt 28) викрили в розсилці трояна, який вражає комп'ютери, що працюють на операційній системі Mac OS, повідомляє видання Meduza.

Як зазначає видання, жертвами хакерів стали люди, які працюють в американської аерокосмічної галузі. Так, на комп'ютери Mac OS вірус поширюється з допомогою листів, у яких міститься посилання на файл — нібито у форматі.pdf. "Насправді замість цього файлу на комп'ютер завантажується вірус", - підкреслює видання.

В одному з випадків зараження комп'ютера на дисплей був виведений документ російською мовою, містить слайди про майбутнє російської космічної програми.

"Зазвичай вони використовують Windows і в одному випадку – Linux. Це перший раз, коли їх ловлять на атаках на OS X", - цитується в повідомленні представник дослідницької групи Palo Alto Networks Райан Олсон.

Fancy Bear — одна з груп, яких називають "російськими хакерами". Ним, зокрема, приписували атаки на сервери Демократичної партії США, а також на базу даних ВАДА (Всесвітнє антидопінгове агентство).

Нагадаємо, у Британії звинуватили російських хакерів у спробі атаки.