ua en ru

Хакери Anonymous завершили атаку на світові центробанки

Хакери Anonymous завершили атаку на світові центробанки Фото: кіберугруповання Anonymous (Reed [r-e-e-d.com])

В рамках операції за місяць кіберугруповання скоїло 67 "успішних" нападів на веб-сторінки фінустанов зі світовим ім'ям

Анонімну акцію протесту проти "корумпованого глобального банківського картелю" ("Ікар") завершено. Про це з посиланням на заяву хакерського угруповання Anonymous повідомляє профільний ресурс TechWorm.

Як наголошується, в рамках операції всього за місяць було скоєно 67 успішних нападів на веб-сторінки фінустанов зі світовим ім'ям.


Першою жертвою став центробанк Греції. Слідом за ним постраждали національні банки таких країн, як Швейцарія, США, Голландія, Венесуела, Домініканська республіка.

Крім банків, були здійснені напади і на інші фінустанови. Так, після атак на фондові біржі Нью-Йорка і Туреччини, минулого тижня хакерам вдалося вивести з ладу Лондонську фондову біржу.

За інформацією Daily Mail, установа був змушений припинити роботу на дві години. DDoS-Атаку здійснили хакери з філіппінського підрозділу угруповання. Керівництво біржі і поліція не коментують інцидент. Але, як видно, хакерам не вдалося скомпрометувати захищену інформацію.

За 24 години до атаки Anonymous повідомили, що напад на Лондонську фондову біржу стане останнім в серії атак на банки і фінансові організації.

Кіберугруповання анонсувало напади заздалегідь. 4 травня на YouTube-каналі організації з'явилася відеопогроза. Тоді хакери Anonymous пообіцяли не дати банкам перемогти.