ua en ru

Хакери Anonymous оголосили "тотальну війну" Трампу

Хакери Anonymous оголосили "тотальну війну" Трампу Фото: кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп (Associated Press)

На їхню думку, кандидат у президенти США "приголомшив всю планету своїми жахливими діями та ідеями"

Хакерське угруповання Anonymous оголосило "тотальну війну" мільярдерові Дональду Трампу, який балотується на посаду президента США, і пригрозило "зруйнувати його кампанію". Про це представник Anonymous заявив у відеоролику, розміщеному на каналі угруповання на відеохостингу YouTube.

Як зазначається, відео було викладено в Інтернет ще 4 березня, але ЗМІ звернули увагу на нього тільки сьогодні.

"Це не попередження, це оголошення тотальної війни", - говорить у відеоролику людина в масці Гая Фокса. Називаючи передвиборну кампанію Трампа "непослідовною і огидною", він зазначає, що кандидат у президенти США "приголомшив всю планету своїми жахливими діями та ідеями".

За словами представника Anonymous, кіберугруппування планує порушити роботу сайтів, пов'язаних з мільярдером, та оприлюднити компрометуючу інформацію.

Зокрема, хакери опублікували список сайтів, на які передбачається ввести атаки. До їхнього числа увійшли сайти donaldtrump2016online.com і citizensfortrump.com, запущені виборчим штабом Дональда Трампа, а також його особисті і корпоративні сайти trumpChicago.com, donaldjtrump.com, trump.com і trumphotelcollection.com.

Представник Anonymous закликав "кожну здатну людину з комп'ютером" взяти участь у цій операції.

Дональд Трамп не вперше стає мішенню хакерів Anonymous. У грудні 2015 сайт trumptowerny.com тимчасово перестав працювати через хакерську атаку, приводом для якої стала пропозиція Трампа тимчасово заборонити мусульманам в'їзд до США після теракту в Сан-Бернардіно. "Дональд Трамп, думай двічі, перш ніж говорити. Тебе попередили, Дональде Трамп", - заявили Anonymous, коментуючи атаку.

Нагадаємо, напередодні у США затримали понад 30 учасників протесту проти Трампа.