ua en ru

За хакерською атакою на сайт АНБ стоїть Росія, - Сноуден

За хакерською атакою на сайт АНБ стоїть Росія, - Сноуден Фото: екс-співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден

"Непрямі свідчення і здоровий глузд вказують на те, що відповідальність лежить на Росії", - написав у своєму Twitter колишній співробітник Агентства нацбезпеки США

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США (АНБ) Едвард Сноуден поклав відповідальність за атаку на сайт організації на російських хакерів. Про це він написав на своїй сторінці у сервісі мікроблогів Twitter.

"Непрямі свідчення і здоровий глузд вказують на те, що відповідальність лежить на Росії", - написав Сноуден.


За його словами, зломщики продемонстрували володіння засобами і програмами, які використовують для злому комп'ютерів самі співробітники АНБ. Сноуден вважає, що дії хакерів свідчать про їхній намір довести відповідальність США за ряд кібератак на американських союзників і заходи, що проводяться у зв'язку з виборами.

У якості причин атаки екс-співробітник АНБ називає дипломатичні міркування, які пов'язані з витоком документів Демократичної партії США, зазначаючи при цьому, що хакери не прагнули отримати розвіддані.

Нагадаємо, увечері 15 серпня офіційний сайт АНБ став недоступний у зв'язку з проведеною на нього кібератакою. Збій тривав аж до вечора наступного дня.

Це сталося через кілька годин після того, як хакери з угрупування Shadow Brokers ("Тіньові брокери") заявили, що отримали доступ до "повного державного набору" кіберзброї США.