ua en ru

Хакерські атаки в Україні: у Держцентрі кіберзахисту заявляють про можливий початок нової хвилі

Хакерські атаки в Україні: у Держцентрі кіберзахисту заявляють про можливий початок нової хвилі Фото: кібератака (РБК-Україна)

Зараз встановлені поодинокі випадки ураження

У Держцентрі кіберзахисту заявляють про можливий початок нової хвилі хакерських атак на українські інформаційні ресурси. Про це повідомляє команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Повідомляється, що встановлені поодинокі випадки ураження, зокрема, під хакерську атаку потрапили Одеський аеропорт і Київський метрополітен.

"Просимо власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, в першу чергу транспортної інфраструктури, а також пересічних інтернет-користувачів дотримуватися посилених вимог кібербезпеки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 24 жовтня, комунальне підприємство "Київський метрополітен" заявило про кібератаки.

"Увага! Кібератака! Метро працює в звичайному режимі, крім банківських сервісів (оплата безконтактними банківськими картками на жовтому турнікеті або MasterPass). Приносимо вибачення за незручності та просимо пасажирів користуватися альтернативними способами оплати", - йдеться в повідомленні КП.