ua en ru

Хакерська атака ведеться з використанням модифікованого вірусу WannaCry, - нардеп

Хакерська атака ведеться з використанням модифікованого вірусу WannaCry, - нардеп Фото: Антон Геращенко (Гонтар Володимир/УНІАН)

Вірус зашифровує дані жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів

Хакерська атака на Україну проводиться з використанням модифікованої версії вірусу WannaCry - Cryptolocker. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС України Антон Геращенко

"Сьогодні о 11:00 проти нашої держави була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версії вірусу "wannacry" - "cryptolocker"", - повідомив Гермщенко.

За його словами, листи з вірусом в більшості випадків приходили на електронну пошту протягом кількох тижнів під виглядом ділового листування.

"В програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня о 11:00", - зазначив Геращенко і додав, що кібератака замаскована під спробу вимагання грошей у користувачів комп'ютерів.

Зокрема, вірус зашифровує всі дані з жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів.

Сегодня в 11:00 против нашего государства была начата массированная кибератака с использованием модифицированной под Укр...

Опубліковано Антоном Геращенком 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, в травні 2017 року вірус-вимагач WannaCry вразив комп'ютерні системи по всьому світу. Збиток від вірусу WannaCry оцінили в 1 млрд доларів.