ua en ru

Хакерська атака на Україну: поліція відкрила кримінальну справу

Хакерська атака на Україну: поліція відкрила кримінальну справу Фото: хакерська атака на Україну (колаж РБК-Україна)

В Україні почали розслідування несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів

За фактом масштабної хакерської атаки на Україну поліція відкрила кримінальну справу. Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

"За фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів або автоматизованих мереж розпочато кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України. Зараз працюють фахівці Департаменту кіберполіції, Служби безпеки України та інших профільних служб, щоб встановити причини і спроби ураження комп'ютерних мереж за допомогою шкідливого програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Також у МВС зазначили, що повідомлення про ураження комп'ютерних систем державних і приватних організацій, а також рядових користувачів комп'ютерних мереж продовжують надходити.

"У разі виявлення підозрілих операцій на комп'ютері радимо повідомити про це в поліцію для негайного реагування", - додали в МВС.

‼️‼️Станом на 18:30 до call-центру Департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп'ютерних систем державних та приватних організацій, а також пересічних користувачів комп'ютерних мереж.