ua en ru

Хакерська атака на Україну: комп'ютерні мережі можуть відновити за кілька днів

Хакерська атака на Україну: комп'ютерні мережі можуть відновити за кілька днів Фото: Антон Геращенко (Гонтар Володимир/УНІАН)

Геращенко обіцяє, що за всіма фактами зараження комп'ютерним вірусом будуть відкриті справи

Після хакерської атаки на Україну роботу комп'ютерних мереж можуть відновити за кілька днів. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС України Антон Геращенко.

"В даний момент фахівці з кібербезпеки СБУ та Національної поліції працюють на ключових інфраструктурних об'єктах України з метою допомогти системним адміністраторам як можна швидше відновити роботу комп'ютерних мереж. Думаю, що за кілька днів роботу комп'ютерних мереж буде повністю відновлено. По кожному відомому факту зараження комп'ютерним вірусом буде розпочато кримінальне провадження", - зазначив Геращенко.

На його думку, хакери знаходяться за межами України.

"Але рано чи пізно їх особи будуть встановлені і вони стануть не виїзними з РФ. Сьогоднішня кібератака - наймасштабніша в історії України", - додав Геращенко.

Сегодня в 11:00 против нашего государства была начата массированная кибератака с использованием модифицированной под Укр...

Опубліковано Антоном Геращенком 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що киберполіція отримала вже 22 повідомлення про втручання в систему.