ua en ru

Хакерів з РФ запідозрили у зломі мереж енергокомпаній США, - Financial Times

Хакерів з РФ запідозрили у зломі мереж енергокомпаній США, - Financial Times Фото: хакер (Pixabey)

Якщо хакери скомпрометують невелику енергетичну компанію, це може поставити під загрозу всю енергосистему

Групу хакерів, відому як Dragonfly, Energetic Bear або Berserk Bear, яку раніше пов'язували з Росією, запідозрили в отриманні доступу до систем енергетичних компаній США. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на звіти американської компанії Symantec, що спеціалізується на кібербезпеці.

Зазначено, що дії хакерів не спричинили перебої в подачі електроенергії, при цьому такий ризик існує. У компанії також вважають, що хакери "потенційно політично мотивовані" на дії проти компаній, зосереджених у США і Туреччини. Так, у звіті компанія підкреслює, що навіть якщо хакери скомпрометують невелику енергетичну компанію, це може поставити під загрозу всю енергосистему.

"Ми бачимо їх активність, розуміємо як вони працюють, приблизно розуміємо, як вони можуть провести свою диверсійну кампанію. Але будь-яких доказів того, що вони порушують роботу немає... Вони чекають нагоди, коли станеться якесь політичне подія, і тоді у них буде засіб для кібернаступленія", - зазначив технічний директор Symantec Ерік Чен.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич заявив про нездатність Заходу впоратися з російськими хакерськими атаками і фейковими новинами.