ua en ru

Захід не справляється з російськими хакерами, - МЗС Латвії

Захід не справляється з російськими хакерами, - МЗС Латвії Фото: МЗС Латвії (wikimedia.orgEdgars Kosovojs)

Латвія закликала США розслідувати втручання у вибори президента Штатів

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич заявив про нездатність Заходу впоратися з російськими хакерськими атаками і фейковими новинами. Про це глава латвійського МЗС повідомив під час візиту до Лондон, передає The Guardian.

За словами Ринкевича, є все більше доказів того, що Росія автоматизувала кампанію з дезінформації у соціальних медіа. Про що свідчать дані доповіді Центру стратегічних комунікацій НАТО, згідно з яким абсолютна більшість російськомовних твітів про НАТО в Латвії спрямовані "ботами". Так, кількість повідомлень від "ботів" у п'ять разів перевищує кількість повідомлень від реальних інтернет-користувачів.

Глава МЗС Латвії назвав таку тактику "дуже систематичної" і вважає її новим способом поширення пропаганди серед молоді. Він закликав Конгрес США розслідувати втручання Росії у вибори президента, зазначивши, що це важливо для всіх союзників Сполучених Штатів.

"Якщо у вас є хакерські атаки, фейкові новини з певною метою, реагувати дуже важко. Ми можемо дізнатися, що трапилося, але це дуже важко довести", - додав Ринкевич.

Нагадаємо, Латвія побоюється провокацій на своєму кордоні, які можуть виникнути у ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017".