ua en ru

Хакерів з Китаю звинуватили в кібератаках на Siemens, Moody's Analytics і Trimble

Хакерів з Китаю звинуватили в кібератаках на Siemens, Moody's Analytics і Trimble Фото: хакери

Хакерів також звинуватили в розкраданні персональних даних співробітників цих компаній

Троє хакерів з Китаю звинувачуються в США в кібератаках на комп'ютерні системи німецького концерну Siemens, аналітичного агентства Moody's Analytics і компанії Trimble. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства юстиції США.

Так, згідно з поширеною інформацією, підсудним інкримінується злом комп'ютерних систем, крадіжка інформації, складової комерційної таємниці, а також змова і розкрадання персональних даних американських та іноземних співробітників трьох вищезгаданих компаній з 2011 року по травень поточного року.

Повідомляється, що в ході розслідування з'ясувалося, що хакерами є співробітники фірми з китайського Гуанчжоу, що надає послуги з кібербезпеки.

Як наголошується, обвинувачені поширювали комп'ютерні віруси через вкладення в листах, які вони надсилали на електронну пошту працівникам компаній, отримуючи доступ до необхідної комерційної інформації. Зокрема, хакерам вдалося викрасти близько 407 гігабайт даних з мережі Siemens в 2015 році, додає газета The Hill.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань США приховувало інформацію про російські хакерські атаки від американських офіційних осіб, пошту яких намагалися зламати.