ua en ru

Хакер з Чернівців зламав сервер мобільного оператора

Хакер з Чернівців зламав сервер мобільного оператора Фото: кіберполіція (РБК-Україна)

Збитки від дій хакера оцінюються близько в 1 млн гривень

Хакер з Чернівців зламав сервер одного з найбільших мобільних операторів України. Про це повідомила прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"Втручання в роботу комп’ютерних мереж компанії чоловік вчинив ще на початку року. Він, шляхом підбору паролів, отримав доступ до серверів компанії на правах адміна. У подальшому здійснив поповнення трьох своїх особистих рахунків у білінговій системі на суму близько мільйона гривень. Таким чином зловмисник користувався послугами компанії за її ж рахунок", - повідомили в поліції.

Крім того, у липня 2017 року поліцейські зафіксували несанкціоноване активування хакером більш як ста скретч-карт цього ж оператора мобільного зв’язку на загальну суму більше 10 тисяч гривень. За оперативною інформацією, чоловік підшуковував можливості збуту цих скетч-карт для переведення коштів на картках у готівку.

Під час обшуку у квартирі 29-річного мешканця Чернівців поліцейські вилучили 3g-модеми зі зміненими ESN номерами, комп’ютери, жорсткідиски, Wi-Fi-маршрутизатори, мобільні телефони та більше півсотні оптичних дисків.

Назву оператора зв'язку в поліції не уточнюють.

Нагадаємо, раніше у жовтні кіберполіція викрила чоловіка, причетного до махінацій з авіаквитками на майже 1,5 млн гривень.