ua en ru

Х.Клінтон: Якщо США атакують терористи, сліди яких приведуть до Пакистану, наслідки будуть серйозними.

Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що якщо стосовно США буде проведена терористична атака, сліди якої приведуть до Пакистану, наслідки для цієї країни будуть серйозними, передає РБК з посиланням на телеканал CBS.
В інтерв'ю телеканалу голова Держдепартаменту США відзначила поліпшення відносин між урядами двох держав. За її словами Пакистан більше не проводить "політику лицемірства" у відносинах з Вашингтоном, і в останні кілька років правоохоронні органи цієї країни змогли затримати або знищити кілька лідерів терористів.
Проте Х.Клінтон відзначила, що Білий дім очікує більшого від Ісламабаду в справі боротьби з терористами на території Пакистану.
Нещодавно про розширення військового співробітництва між США і Пакистаном заявляв і американський міністр оборони Роберт Гейтс.
1 травня 2010 р. була зроблена спроба провести теракт на площі Таймс-Сквер, в центрі Нью-Йорка. Машину, начинену вибухівкою, вчасно помітили пильні громадяни.
Невдовзі за підозрою в організації цього злочину був затриманий Файсал Шахзад, американець пакистанського походження. Він уже зізнався у підготовці теракту.
На території Пакистану є ряд районів, розташованих в так званій "зоні племен" вздовж кордону з Афганістаном, які уряд контролює не повністю. Вони давно стали відомі як притулок бойовиків екстремістського руху "Талібан". Саме в одному з цих районах і проходив підготовку Ф.Шахзад.