ua en ru

Гужва оголошений в розшук

Гужва оголошений в розшук Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Таке рішення прийняли у Шевченківському районному суді Києва

Головний редактор видання "Страна" Ігор Гужва оголошений в розшук. Таке рішення прийняли у Шевченківському районному суді Києва, передає "5 канал".

"Загальний розшук передбачений КПК. Особу, яка ухиляється від слідства, оголошують у розшук. Коли встановлять місцезнаходження, його затримають", - заявив прокурор.

При цьому адвокати стверджували, що їх підзахисний лікується за кордоном і повернеться в Україну 20 лютого.

"Я вважаю, що це передчасно. І суду були надані всі довідки про те, що зараз він лікується. Тому це рішення передчасне", - говорить адвокат Гужви Олена Клименко.

Нагадаємо, сьогодні відбулося судове засідання по справі Гужви. 5 лютого 2018 року, Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора про звернення до держбюджету 1 млн 35 тис. гривень застави, внесеної Гужвою в якості запобіжного заходу. Крім того, суд надав дозвіл на затримання Гужви з метою приводу в суд для вирішення питання про зміну запобіжного заходу з застави на утримання під вартою.

Як відомо, наприкінці січня Гужва попросив політичний притулок в Австрії і незабаром покинув територію України. Свій від'їзд він пояснив погрозами фізичної розправи і вбивства. Він також стверджує, що на нього неодноразово відбувалися замахи, зокрема, прихильниками організації С14.