ua en ru

Гумдопомога з Німеччини складається з речей першої необхідності, - РНБО

Гуманітарна допомога з Німеччини, яка сьогодні вранці перетнула кордон з Україною, складається з речей першої необхідності.

Гуманітарна допомога з Німеччини, яка сьогодні вранці перетнула кордон з Україною, складається з речей першої необхідності. Про це сьогодні під час брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насамперед, це речі, які є у першій необхідності у зимовий період і в холодний період. Це обігрівачі, намети і теплі речі для людей, установки для автоматизованої автономної подачі електроенергії, харчування, а також інші речі, яких потребують наші військові і мирні жителі, які знаходяться на Сході України. І до цієї допомоги у нас жодних питань немає", - сказав Лисенко.

За його словами, гуманітарна допомога вже в найближчі дні буде доставлена лише в неконтрольовані терористами міста. Поширювати її будуть представники українського товариства Червоного Хреста і співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня українська митниця оформила гуманітарний конвой з Німеччини.