ua en ru

"Гумконвой" РФ пройшов тільки візуальне спостереження українською стороною, - Держприкордонслужба

"Гумконвой" РФ пройшов тільки візуальне спостереження українською стороною, - Держприкордонслужба Помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян

Державна прикордонна служба України здійснила тільки візуальне спостереження за проходженням чергового конвою з Росії на Донбас. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 21-го так званого "гуманітарного конвою". Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного і національного законодавства та узгодження з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, контроль української міжвідомчою групою здійснювався шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій",- заявив Слободян.

За його словами, частина автомобілів конвою перевозила вантаж, який не має відношення до гуманітарного.

"У період з 6:30 до 7:45 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідувало 2 колони "гумконвою" у складі 173 автомобілів. При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру: 40 автомобілів, пально-мастильні матеріали та 3 автомобіля - літературу не встановленого змісту",- повідомили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 19 березня російський "гумконвой" прибув до Луганська і Макіївки.