ua en ru

Гуманітарний штаб при фонді Ахметова за 2 місяці евакуював понад 30 тис. осіб з Донбасу

Гуманітарний штаб "Допоможемо" при благодійному фонді Ріната Ахметова допоміг евакуювати з Донецької області більше 30 тис. чоловік. Про це повідомили в гуманітарному штабі, підбиваючи підсумки своєї роботи за два місяці.

Повідомляється, що гуманітарний штаб почав свою роботу 6 серпня і веде свою діяльність за чотирма основними напрямками: евакуація із зони військових дій дітей-сиріт, багатодітних матерів, інвалідів, літніх людей; доставка гуманітарної допомоги і забезпечення ключових лікарень Донецька та області обладнанням та медикаментами; допомогу в тимчасовому компактному поселенні; надання адресної допомоги.

"Починаючи з травня 2014 р., благодійний фонд Ріната Ахметова почав евакуювати людей з Донецької області. З появою гуманітарного штабу масштаб евакуації значно зріс - на сьогодні евакуйовано понад 30 тис. осіб. Ми вивезли всіх дітей-сиріт та пацієнтів психоневрологічних інтернатів, будинків престарілих із зони військових дій", - повідомила координатор гуманітарного штабу при фонді Ріната Ахметова Римма Філь.

У штабі нагадали, що перші набори з допомогою були спрямовані на Донбас 22 серпня. Майже щотижня з Дніпропетровська в Маріуполь виїжджають вантажні машини з гуманітарними наборами, які силами волонтерів на базі в Маріуполі розвантажуються, розфасовуються і відправляються в місця компактного проживання переселенців, у тому числі в самому Маріуполі та околицях, у звільнені міста, а також в зону АТО, де потреба гуманітарної допомоги найбільш висока. Як показують дані базового виміру, який проводив гуманітарний штаб з метою виявити потреби жителів Донбасу і окремо зони АТО, в продуктах харчування потребує 75% людей у зоні АТО і 50% в цілому на Донбасі. За різними підрахунками, від 1 до 3 млн осіб.

Крім продуктів харчування, Гуманітарний штаб "Допоможемо" при фонді Ріната Ахметова допомагає медичним закладам Донецька і області. Для ряду закладів було закуплено і доставлено необхідні медикаменти, обладнання, а також харчування для лікарів і пацієнтів на суму понад 4 млн грн. Крім того, як повідомили в штабі, для людей, які страждають діабетом, у Донецьку обл. доставлено 15 тис. флаконів інсуліну, що закриє 40% потреби людей в області в препараті.

У планах Гуманітарного штабу - подальше забезпечення життєво важливих потреб населення Донбасу та допомога по відновленню зруйнованої інфраструктури населених пунктів.

Гуманітарний штаб при фонді Ахметова за 2 місяці евакуював понад 30 тис. осіб з Донбасу