ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова збільшує обсяги допомоги жителям Донбасу

В рамках гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з 8 по 13 листопада понад 100 машин доставлять з Дніпропетровська до Донецька 150 тис. продуктових і 20 тис. дитячих наборів. Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Відзначається, що до кінця місяця гуманітарний штаб Ахметова планує відправити безпосередньо в Донецьк 320 тис. гуманітарних наборів, що пов'язано зі збільшенням обсягів і географії поширення допомоги. "Гуманітарна допомога з цього рейсу призначена для жителів Донецька та інших міст зі складною гуманітарною ситуацією. З Донецька частину наборів з продуктами і дитячим харчуванням волонтери доставлять до Єнакієвого, Ясинуватої, Харцизьк, Іловайськ і Шахтарськ", - йдеться в повідомленні.

"Рішення щодо відкриття додаткового напряму пов'язане з тим, що розподільна база в Маріуполі вже не справляється з об'ємом гуманітарної допомоги, - коментує Денис Денисенко, керівник напрямку "Гуманітарна допомога" в штабі Ріната Ахметова. - Крім того, ми розширюємо кількість населених пунктів, куди буде надходити допомога. Обсяг гуманітарного вантажу для Донецька також збільшиться. Безпосередньо в Донецьк, в рамках проекту "Допоможемо дітям", до кінця місяця плануємо доставити 40 тис. наборів для дітей віком до двох років".

Раніше повідомлялося, що гуманітарний штаб Ахметова вже доставив в регіон 850 тис. продуктових наборів, що забезпечує потреби більш мільйона чоловік. Допомога призначається для найбільш незахищених категорій населення в зоні бойових дій і для вимушених переселенців місцях компактного розміщення на Донбасі. Всього ж до кінця року, відповідно до завдання, поставленого Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс принесе людям не менше 1 мільйона наборів з допомогою.