ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова підвів підсумки роботи за листопад

За весь час діяльності гуманітарного штабу Ріната Ахметова, для мирних жителів Донецької і Луганської областей одинадцятьма гуманітарними рейсами доставлено 1 млн 82 тис. продуктових наборів. Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарної штабу.

"З грудня штаб розширить асортимент і кількість продуктів, а також збільшить калорійність набору. До кінця року планується доставити ще 1 млн продуктових наборів", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, повідомили в інформаційному центрі, штаб також продовжував евакуацію і розселення жителів зони АТО. Починаючи з травня, було евакуйовано 38 864 людини. Також штаб допоміг розселити 6 915 осіб. З настанням холодів штаб переселив найбільш незахищені категорії в опалювальні бази Запорізької та Харківської областей.

В рамках проекту "Допоможемо дітям" гуманітарний штаб роздав сім'ям з дітьми до двох років 27 440 наборів. Даний проект був ініційований Рінатом Ахметовим та реалізується у партнерстві з ФК "Шахтар" - волонтери клубу допомагають видавати набори сім'ям з Донецька і Макіївки на стадіоні "Донбас Арена". У грудні географія проекту розшириться. За підрахунками штабу, в зоні АТО проживає близько 40 тис. дітей зазначеного віку.

Крім того, 14 189 осіб отримали допомогу в рамках програми "Допоможемо. Здоров'я", яка стартувала в листопаді і об'єднала всі проекти медичної допомоги. Штаб допоміг 11 ключовим медичним закладам Донецької області. Було передано для розповсюдження населенню 10 000 аптечок старшої вікової групи, 1000 аптечок "матері і дитини", 20 аптечок для бомбосховищ. 3 095 осіб отримали місячну дозу інсуліну. 74 людини отримали кардиопрепараты. Також у грудні на стадіоні "Донбас Арена" для майбутніх мам почнуть видавати допомогу у вигляді "наборів для породіллі".

Також у грудні стартує програма навчання кризових психологів для роботи в зоні АТО. За прогнозами експертів, кількість людей на Донбасі, яким протягом найближчих 12 місяців загрожують розлади середнього та легкого ступеня тяжкості, може скласти 15-20% від усіх жителів зони АТО.

Крім того, 1 080 осіб отримали "адресну допомогу" від штабу.

Нагадаємо, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова створений 6 серпня 2014 р. з метою надання максимальної допомоги мирним мешканцям Донецької та Луганської областей, які постраждали в результаті бойових дій. При Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний цілодобовий телефон 0 800 50 9001 та адреса електронної пошти helpdonbass@fdu.org.ua.

Гуманітарний штаб Ахметова підвів підсумки роботи за листопад