ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова забезпечив медикаментами та продуктами харчування лікарню в Харцизьку

Днями Гуманітарний штаб завіз центральну лікарню Харцизька (Донецька обл.) другу партію медикаментів. Про це повідомляє інформаційний центр Гуманітарної штабу Ріната Ахметова.

Згідно з текстом повідомлення, завдяки Гуманітарного штабу Ріната Ахметова в лікарні на сьогоднішній день сформовано банк критично необхідних медикаментів, в основному, серцевих і знеболюючих. "Пацієнти можуть отримати допомогу безкоштовно, а лікарі та волонтери - деякий час протриматися в автономному режимі", - повідомили в інформаційному центрі.

"Ми чотири місяці не отримуємо ні заробітної плати, ні пенсій, ні посібників. Лікарі залишилися самі по собі, виживаємо на продуктові пайки, які привозить штаб Ахметова. І як довго медперсонал зможе перебувати в якості волонтерів, я не знаю. Хоча дуже вдячний своєму колективу за те, що вони тримаються і продовжують працювати", - зазначив головлікар Харцизької центральної лікарні Василь Гапон.

Волотнер, начальник відділу внутрішніх комунікацій Харцизького трубного заводу, Інна Колеснікова, повідомила, що після трагедії в Іловайські і Зугресі в лікарні почали звертатися люди з різних населених пунктів, і багатьох везли в Харцизьк. "А Харцизький трубний завод - єдине містоутворююче підприємство - і раніше співпрацював з міською лікарнею: наприклад, ми зробили хірургічне відділення "під ключ" в рамках програми КСВ. Ідея звернутися до Гуманітарний штаб виникла в нашому заводському Комітеті з волонтерам. Разом з головним лікарем Харцизької міської лікарні Василем Гапоном ми склали список необхідних медикаментів, матеріалів, обладнання. А Штаб, крім іншого, видав понад 1000 продуктових наборів всьому . Цих наборів вистачить на два тижні", - додала вона.

Наголошується, що раніше Гуманітарний штаб Ріната Ахметова забезпечив Харцизьку центральну лікарню физрастворами, знеболюючими препаратами, антибіотиками, витратним матеріалом.