ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова доставив на Донбас понад 1 млн продуктових наборів

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова з 22 серпня по 12 листопада доставив 1 027 700 продуктових наборів для жителів Донецької і Луганської областей. Про це повідомили в самому гуманітарному штабі.

Повідомляється, що допомога в обсязі понад 10 тис. т була відправлена в 57 міст і районів Донбасу. Організацією і розповсюдженням гуманітарної допомоги займалося кілька тисяч людей - працівників Фонду Ріната Ахметова, активів Групи СКМ і волонтерів-добровольців.
"Це продуктові набори для 700 тис. сімей, деякі встигли отримати гуманітарну допомогу двічі. Кожен з цих наборів дозволяє сім'ї протриматися 15-16 днів. Це немало, але все одно недостатньо з урахуванням того, скільки людей продовжує перебувати в зоні АТО в умовах справжньої гуманітарної катастрофи. Тому, за рішенням Ріната Ахметова, ми не зупиняємося і продовжуємо збільшувати обсяги і розширювати географію надання гуманітарної допомоги", - зазначила директор зі зв'язків із громадськістю та комунікацій СКМ, волонтер Гуманітарного штабу Наталія Ємченко.

За інформацією Гуманітарного штабу, до кінця року планується ще п'ять поставок гуманітарної допомоги на Донбас. Для найбільш незахищених категорій мешканців регіону доставлять 1 млн продуктових наборів. Згідно з даними Гуманітарної картки потреб та ситуації, 40% населення Донецької і Луганської областей гостро потребують в продуктах харчування.

Гуманітарний штаб Ахметова доставив на Донбас понад 1 млн продуктових наборів