ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова адресно надає допомогу пенсіонерам та інвалідам Донецька

Протягом двох місяців волонтери гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставляють продуктові набори і аптечки пенсіонерам та інвалідам за місцем проживання. Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарного штабу.

Відзначається, що продукти і ліки адресно отримують пенсіонери старше 65 років, інваліди, які не можуть самостійно пересуватися, самотні люди.

"П'ять днів у тиждень для роздачі наборів і аптечок виїжджають три мобільні групи волонтерів. За день одна така група встигає роздати до 100 продуктових наборів та аптечок. Волонтери Штабу Ріната Ахметова охоплюють в тому числі найбільш "гарячі точки" міста, такі як Кіровський, Куйбишевський, Київський та Петрівський райони. За два місяці роботи волонтери доставили близько 2 тис. наборів тим, хто не може самостійно отримати їх в центрах видачі", - повідомили в інформаційному центрі.

За словами координатора мобільних груп волонтерів Анжели Сурмавы, у більшості цих людей вже практично немає продуктів, вони по-справжньому голодують.

За словами волонтерів, в середньому один візит займає 10-15 хвилин. Вони в телефонному режимі зв'язуються з кожним заявником, надають інформацію про точках видачі, і можливості одержувачів або їх родичів та сусідів забрати набори, при наявності відповідних документів.
У штабі нагадують, що заявки про необхідність адресної доставки продуктових наборів та аптечок можна залишати за телефоном гарячої лінії 0800 509 001.

Інші соціально незахищені категорії жителів міста продовжують отримувати продуктові набори від штабу Ахметова в центрах видачі допомоги, а сім'ї з дітьми до двох років з Донецька і Макіївки - спеціалізовані дитячі набори на "Донбас Арені" Мешканці Донецька вже отримали від штабу понад 700 продуктових і близько 30 тисяч дитячих наборів.

Нагадаємо, що Рінат Ахметов поставив своїм підлеглим задачу максимально допомогти мирному населенню Донецької і Луганської областей. Вже доставлено більше 1 млн продуктових наборів "гуманітарними рейсами". До кінця року всього Штаб Ріната Ахметова доставить 2 млн гуманітарних наборів на Донбас.